Australia

Update från “the outback”, Australien

Det är en surrealistisk känsla att stå och blanda ”Lemon, Lime & Bitters”, hälla upp ”pots” och ”schooners” med öl och se kängurur hoppa förbi utanför fönstret i kvällsskymningen. Surrealistiskt, för att jag för knappt en vecka sen nog var den person som visste minst om öl och hur man blandar drinkar, och surrealistiskt för att det bokstavligt talat studsar förbi kängurur utanför fönstret.

Jag befinner mig i Barcaldine, en liten westernliknande stad med dryga 1400 invånare, mitt i the outback, 18 timmars bilresa från Brisbane. Jag jobbar i baren på The Commercial, ett gammalt hotell/pub tillsammans med en tysk tjej och tänkte vara här i en månad.

Att vara här känns nästan lite på låtsas, som att man är i en film. Folk går klädda i Akuubra- och cowboy hattar. Alla känner alla, alla vet vem du är. Varje kväll, när klockan närmar sig nio-tio, spelar hotellägaren Unchained Melody med Garrets Gates på jukeboxen. Igår, när vi gick till pizzerian för en söndagspizza spelade ett liveband countrymusik mitt i pizzahaket. Det slutade med att flera restauranggäster gick och hämtade sina instrument från deras bilar och plötsligt spelades det allt från country, pop och klassisk musik med violin, bara en sån sak.

Här bor jag, ovanför baren och delar balkong med Jana, tyskan jag jobbar med. Vi brukar sitta i fåtöljerna och äta frukost på morgarna.

The Commercial, Barcaldine, Queensland.

Vilda kängurur på söndagspromenaden.

Jag vet att jag varit riktigt, riktigt dålig på att uppdatera här, men när jag inte upptäcker nya platser eller jobbar håller på med ett litet sidoprojekt som tar upp mycket av min lediga tid. Jag ville bara skriva en liten update för jag får nästan dagligen meddelanden av familj & vänner som skriver ”hallå uppdatera mer, man vet ju inte ens var du är. Och VAD är the outback??”

Hahah the outback, för er om inte vet är ett samlingsnamn för avlägsna och torra områden i Australien, timtals bort från befolkning eller bebyggelse. Ni kan ju tänka er hur naturen är här när det tog 18 timmar att åka hit från Brisbane. Här finns hur mycket vilda kängurus, emus, ormar, kameler (!) och åsnor som helst. Det är riktigt häftigt!

Hörs snart igen, jag har nog snart ett hundratal oskrivna inlägg från min resa som väntar på att bli skrivna…

/Sheida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *