Edinburgh

Tågluff stopp 5: Edinburgh!

I samarbete med europarunt.se

Tågluffen började närma sig mot sitt slut, men först skulle vi upptäcka Skottlands huvudstad Edinburgh, vårt femte stopp! Vi började vår resa från Loch Ness redan vid tio tiden på morgonen och efter en försenad lokalbuss hann vi med nöd och näppe med vårt planerade direkttåg till Edinburgh. Inte en enda gång under hela vår vinterrail i UK har vi behövt reservera tågplatser (en av fördelarna med att interraila på vintern), men vi har fått springa en hel del på tågstationerna under dessa åtta dagar haha…

interrailhampton by hilton

Pubhäng på The World’s End

Vårt hotell Hampton by Hilton i Edinburgh låg smidigt nog bara på tio minuters gångavstånd från stationen Haymarket, så runt tre tiden kunde vi checka in, ta en snabb kaffe och vila fötterna en stund, innan vi begav oss ut på Edinburghs gator.

Efter vår ”misslyckade” fish & chips jakt i Glasgow (som ni kan läsa om här), hade jag googlat fram Edinburghs bästa fish and chips – sagt och gjort, vi hoppade på bussen och efter lite hjälp från en snäll fransos som även tipsade oss om att gå till hans favoritbar The Dome (bussarna i Skottland har inga skyltar för hållplatserna så det är alltid lite av ett mysterium vart man ska kliva av) klev vi av på rätt station och promenerade över bron till High street och puben The World’s End. Äntligen fick vi vår efterlängtade fish and chips i en mysig setting och vi blev inte besvikna!

Folkmusik på Captain’s

Efter en redig lunch/middag gick vi till Captain’s som ligger i “meckat” av Edinburgh’s folkmusikbarer. Vi ville gärna lyssna på säckpipa, men tyvärr spelades det inte just ikväll – trots det fick vi en mycket trevlig kväll och extra roligt var att bartendern kom från Umeå. Vi drack mulled wine, lyssnade på livemusik och när klockan slog sju strosade vi runt i staden och gick på julmarknaden Edingburgh’s Christmas som var gigantisk! Morgonen därpå åt vi långfrukost på hotellet och bloggade innan vi satte kurs mot det sista men kanske mest spännande stoppet – det hemsökta slottet Dalhousie Castle strax utanför Edinburgh!

Mer om våra stopp finner du här: 

Om resrutten
Första stoppet: London
Andra stoppet: York
Tredje stoppet: Glasgow 
Fjärde stoppet: Loch Ness
Sjätte stoppet: Dalhousie Castle, Edinburgh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *