kilmichael bed _ breakfast loch ness1
Loch Ness/Inverness

Tågluff stopp 4: Loch Ness – En av våra bästa reseupplevelser hittills!

I samarbete med europarunt.se

Resans fjärde stopp var den lilla byn Drumnadrochit vid Loch Ness och det är helt klart tågluffens höjdpunkt hittills. Vi klev rakt in i ett livs levande Winter Wonderland med helt sagolika vyer och ett Bed & Breakfast som överträffade alla förväntningar. Den här tvådagars vistelsen är definitivt en av våra mest oförglömliga reseupplevelser!

Att ta sig till Drumnadrochit, Loch Ness

Efter tåget från Glasgow till Inverness väntade en 30-minuter lång bussfärd  som kostade 13 pund för två personer till byn Drumnadrochit. Vi blev mäkta förvånade när vi klev av bussen och rakt ut i ett snötäckt landskap och en temperatur som visade -10. Snabbt smet vi in i en av byns restauranger, Loch Ness Deli (kändes som att kliva rakt in i ett Gilmore Girls-avsnitt) för att värma oss – missa inte deras fantastiska Macaroni Cheese med sallad och vitlöksbröd för 8 pund om ni är där!

Kilmichael House

Vårt hem för de två nätterna var Kilmichael House som drivs av fantastiska Charlotte. Hon noterade genast Yasmins sneakers när vi anlände. ”Det där kommer aldrig att gå.” Snabbt plockade hon fram ett par tjocka strumpor och stövlar som vi fick låna. Samma hjälpsamhet fortsatte hon att visa under hela vår vistelse, hon körde oss till och med till Loch Ness-kryssningen dagen därpå. Vi var överlyckliga; hela staden var täckt i snö, solen sken och utanför det fantastiska huset betade får. Det kändes verkligen som att vara i en saga.

kilmichael bed _ breakfast loch ness1 loch ness kilmichael bed and breakfastkilmichael bed _ breakfast loch ness1

Vårt rum

Rummet vi bodde i är en Large Doubleroom (vi blev uppgraderade då rummet stod ledigt och vi skulle bo där två dagar) med eget badrum, Nespressomaskin, en magisk utsikt, tv etc. Yasmin sjönk ner i sängen med en kopp kaffe och boken Disrupted (ett måste för alla som jobbar inom inom startupvärlden!) och Sheida tog en efterlängtad powernap.

För 1260 kr fick vi boende för två nätter samt kontinental frukost, mycket prisvärt! Notera dock att priserna under lågsäsong och vår ordinarie bokning var på ett standardrum med delat badrum, därav det lägre priset.

kilmichael bed _ breakfast bedroom kilmichael bed _ breakfast bedroomkilmichael house loch ness we are nodesYasmin äter frukost och läser brittiska skvallertidningar om Meghan Markle

Middag på Loch Ness Inn

Drumnadrochit kändaste restaurang heter Fiddler’s som blivit utnämnd till SLTN Whisky Bar of the Year hela fyra gånger. Tyvärr är den stängd under vinterhalvåret. Därför gick vi till en annan lokalfavorit som hette Loch Ness Inn som är både en restaurang och ett hotell.
loch ness in dinner loch ness in dinner

Loch Ness Cruise

Man kan inte vara vid Loch Ness-området utan att bege sig ut på en regelrätt Nessie-kryssning för att spana efter Nesse (Loch betyder Lake, sjö, för övrigt). Sagt och gjort, vi åkte med Loch Ness Cruise by Jacobite som avgick från Clansman Harbour/Hotel som ligger cirka 7 minuter med bil från Drumnadrochit. Personalen själva var helt mindblown av det otroligt vackra vädret.”It’s not everyday you see the staff going out and taking pictures, that’s a really good sign,” förklarade en i personalen för oss. Vi förstod verkligen vilken bra tajming vi hade haft med vädret om till och med lokalbefolkningen blev imponerade.

Nessie höll sig dock gömd, hon syntes inte ens till på den djupaste punkten som når cirka 210 meter där hon sägs ha setts flest antal gånger.


loch ness cruise

Hela båtturen var SÅ MAGISKT! Vilka vyer! Vi puttrade förbi historiska Urquhart Castle (bilden ovan) där många blodiga slag utspelade sig när skottarna kämpade för sin självständighet. En upplevelse vi sent kommer att glömma.

Loch Ness Centre and Exhibition

För att suga ut det sista ur Loch  Ness och myten bakom sjöodjuret så besökte vi även Loch Ness Centre and Exhibiton som ligger en kort bilfärd bort från Clansman Harbour (ett av Clansman Hotells anställda körde oss dit, människorna här är så fantastiskt snälla!).

Ja, det här blir svårslaget och vi är så glada att vi fick två heldagar i den här fantastiska byn och vårt mysiga Bed and Breakfast. Imorgon åker vi vidare till Edinburgh, där vi först ska bo en natt på Hilton och sista kvällen spenderar vi på Dalhousie slott (!) innan det är dags att börja åka tillbaka till Sverige igen.

Mer om våra tidigare stopp kan du hitta här:
Om resrutten
Första stoppet: London
Andra stoppet: York

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *